SRCE KRAJINE
ВИП
Пријатељ Сајта*
Ван мреже
Поруке: 38
|
 |
« Одговор #15 послато: Фебруар 09, 2008, 03:55:14 pm » |
|
Pomaze Bog braco i sestre. Evo mene posle duzeg vremena, a i nesto za Vas.
Jos jedna pesma mojoj prvoj ljubavi.
Prolaze godine od rastanka, a ja se bojim. Sta ce se desiti voljeni moj, ako se jednom sretnemo? Znam bolece taj susret. Progovorice sve moje rane. Trazicu svoju senku u tvojim ocima, trazicu ljubav na tvojim usnama, ali nista necu uzeti ponovo. Jer...moje rane previse bole, da bih mirno mogla uzeti zracak srece, koji ce opet nestati. Mozda cu ti reci da si kriv za sve i .. da me nikada nisi ni voleo. Ko zna sta cu ti sve reci? A mozda...mozda cu ti reci da sam ti sve oprostila, da... rane moje ce ti reci da te jos uvek VOLIM.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
OBRO JUTRO KAJINO GDE GOD BILA.
|
|
|
SRCE KRAJINE
ВИП
Пријатељ Сајта*
Ван мреже
|
 |
« Одговор #16 послато: Фебруар 14, 2008, 07:14:02 pm » |
|
Evo me lutam po proslosti, u srcu se mome tuga svila, mislima lutam do Krajine, tamo sam srecna bila.
Pogled mi zamuti secanje, na detinjstvo moje kraj Une, zbog tebe placem Krajino, dusmane srce kune.
Grudi me bole od tuge, povratka nema mi vise, al Krajina ce biti u srcu sve dok se zivi i dise.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
SRCE KRAJINE
ВИП
Пријатељ Сајта*
Ван мреже
|
 |
« Одговор #17 послато: Фебруар 15, 2008, 01:10:52 pm » |
|
Zasto me mucis zivote, kada ti ne trazim tvoje, Ja samo hocu malo radosti i da mi vratis moje.
Drugima dajes raskosne dvore i vrece pune zlata A ja bih malo Krajinskog neba i jedna zaboravljena vrata.
Kraj mene prolaze ljudi, idu na Havaje i Kubu, A ja bih samo da vidim Grmec i moju voljenu Unu.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
SRCE KRAJINE
ВИП
Пријатељ Сајта*
Ван мреже
|
 |
« Одговор #18 послато: Фебруар 15, 2008, 06:25:28 pm » |
|
Placem, da ljudi placem i ne mogu stati. Previse se bola skupilo u dusi. Zauvek su mi sasjekli korene, kao da nikad nisam ni postojala. Bio je rat. onaj I svetski, tada mi neki pradjed poginu na nekom ratistu kao dobrovoljac. Pa dodje onaj drugi, opet svetski, tada mi ustase poklase i nemci poubijase pola familije. Ono malo prezivelih, medju njima i moj otac, rasuse se po svjetu. Ali malo Podgrmecko selo gdje su nam korjeni, uvjek je bilo na istom mjestu, sa istim imenom i svom svojom tugom. Dodje i ovaj poslednji rat 90-ih. Opet poubijase i protjerase ljude moga zavicaja. Ali i to im je malo bilo. Uzese nam i deo te nase Srpske, napacene i krvlju srpskom natopljene zemlje. O Boze, vidis li me i cujes li me? Od kad vise nemam medju zivima, majku i oca, pored moje djece, to malo selo i uspomena na moje korjene bila mi je sve. Ali kako je dusmanima uvek malo i to mi oduzese. Veceras sam saznala da su mu ime promijenili. Znate sta to znaci? Znaci da su ubili i mene, izbrisali me sa karte ovoga svijeta. Gdje sutra da odvedem svoju djecu? Na koje mjesto na karti da im pokazem, i kazem tu je rodjen vas djed? Boli ljudi, o mnogo, mnogo boli.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
SRCE KRAJINE
ВИП
Пријатељ Сајта*
Ван мреже
|
 |
« Одговор #19 послато: Новембар 10, 2008, 05:46:45 pm » |
|
Dugo sam lutala trazeci mir, trazeci spokoj napacenoj dusi, a onda shvatih da ovaj mali kutak, zapravo jeste moje utociste.
Nikoga licno od vas ne upoznah, niciji stisak ruke ne osetih, ali me srce vratilo ovde, jer vi ste moji braca i sestre.
Braca moja po krsu Grmeckom, i moje sestre sa obale Une, moj ste rod najrodjeniji, deo ste moje postojbine.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
DOMACIN
Администратор
Љути Крајишник
Ван мреже
Поруке: 2189
|
 |
« Одговор #20 послато: Новембар 11, 2008, 01:24:42 am » |
|
Драга сестро. Ова пјесма вриједи и за мене  Поставио сам и на почетној страници - надам се да је у реду Поздрав свако добро
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
SRCE KRAJINE
ВИП
Пријатељ Сајта*
Ван мреже
|
 |
« Одговор #21 послато: Новембар 21, 2008, 11:51:42 am » |
|
Rodnom kraju i Krajini
Na raskrscu stojim, gledam u daljinu svi putevi preda mnom, nekuda vode za rodnim krajem dusa pati, srce bi htelo tamo da ode.
Takvoga puta ne mogu naci gledam buducnost, vracam se u proslost za rodnim krajem dusa pati, jer samo u srcu, jos postoji most.
Zelim da pustim, bol da se stisa, u mojoj dusi ranjenoj, da ga ne vide u mojim ocima kada se vratim Uni voljenoj.
Ako, i kada, jednoga dana Krajinsko sunce, obasja mi lice zelim da nema gorcine i bola, neka ga ukrase, suze radosnice.
Tamo gde su moji, iznikli koreni ako i nikad ne odem vise, ljubav za Unom i Krajinskim nebom, niko iz mog srca, nece da izbrise.
|
|
|
|
« Последња измена: Новембар 22, 2008, 12:08:38 pm SRCE KRAJINE »
|
Сачувана
|
|
|
|
SRCE KRAJINE
ВИП
Пријатељ Сајта*
Ван мреже
|
 |
« Одговор #22 послато: Новембар 22, 2008, 12:11:17 pm » |
|
Hvala ti Domacine, nadam se i od tebe da nesto procitamo. Svako dobro i tebi
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
SRCE KRAJINE
ВИП
Пријатељ Сајта*
Ван мреже
|
 |
« Одговор #23 послато: Децембар 06, 2008, 06:35:53 am » |
|
Mom Krajisniku
Danas slusah pesmu jednu, koja me u proslost vrati, gde je sada moj Krajisnik jos uvek mi srce pati.
Seca li se bistre Une, naseg smeha, poljskog cveca, moju sliku dal u srcu cuva, pita li se gde nam nesta sreca.
Slusam pesmu, a suza mi krenu neku slicnu pevao je meni, mozda tuguje ili srecan peva nasu pesmu sada drugoj zeni.
Ako nekad nasem mestu dodje, gde mi prvi poljubac ukrade, sapni Uno, da ja jos ga volim nek mu srce to zauvek znade.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|